Vanliga frågor och svar

För att hjälpa dig i ditt val så har vi sammanställt vanliga frågor som vi har besvarat.

Kan du förklara skillnaden mellan olika peruker?
Vilken ska jag välja, syntetiska eller äkta hår?
Äkta hår
Hur vet jag vilken färg jag ska välja?
Hur uppnår jag ett naturligt utseende?
Hur sköter jag min peruk?
Syntetiska peruker
Värmetålig syntetfiber
Vad kan jag göra för att förbereda mig förhåravfall?
Finns det speicella medicinska peruker?
Ska jag köpa mer än en peruk?
Hur gör jag vid eventuell retur?


Kan du förklara skillnaden mellan olika peruker?

Kupan är basen på peruken i vilket håret fästs. Peruker finns med flera olika typer av kupor och håret på peruken fästs sedan med hjälp av olika tekniker. Varje kupa har sin egen distinkta fördel. På de flesta peruker är håret fäst i trådsystemet i kupans väv. Hårstrån viks dubbelt och sys tätt tillsammans i långa slingor. Hårslingorna kan vara maskin sydda, hand sydda eller handknutna. En standard kupa är den vanligaste och den mest prisvärda kupdesignen. Lager av hår är maskinsytt på kupan. Håret är designat i en specifik frisyr. Denna typ av kupor ger ofta håret ett naturlig lyft vid hjässan för volym. Kupor med Monofilament är konstruerade av ett tunt, ventilerande nylon eller polyester material på hjässan. Det ger en illusion av hud med bärarens naturliga färg på hårbotten då den delvis är transparent. Monofilament kupor erbjuder det mest naturtrogna utseendet och stylingen är mångsidig eftersom varje hårstrå i hjässan är handknuten så att håret kan delas och borstas i olika riktningar. Det finns peruker där hela peruken är handknuten och det finns peruker där endast hjässan är handknuten. Monofilament peruker är särskilt bra för personer med svårt eller totalt håravfall och personer med extremt känslig hårbotten. Peruker som är 100% handknutna är de mest bekväma perukerna eftersom de inte har väft och det finns mycket få sömmar som kan irritera hårbotten.


Vilken ska jag välja, syntetiska eller äkta hår?

Dagens syntetiska peruker har en kvalité som gör det näst intill omöjligt att skilja från naturligt växande hår. Syntetiska peruker är lättare att sköta och har ett lägre pris. Den fiber som används för att göra syntetiska peruker känns och ser ut som äkta hår. Den är designad i olika frisyrer vilket betyder att den behåller sin ursprungliga form. Därför kräver de minimalt underhåll. Syntetiska peruker kan inte permanentas eller färgas. Den är även värmekänslig och får inte utsättas för värme från till exempel locktänger, fön, torkskåp, öppen ugnslucka, bastu eller annan värmekälla. Värmetålig syntetiskt hårfiber - Känns och ser ut som äktahår och kan stylas med värmeverktyg upp till 160 grader.


Äkta hår

Peruker med äkta hår och syntet kräver regelbunden vård, precis som normalt växande hår. Till skillnad från syntetisk fiber kan man färga äkta hår med icke blekande färg. Tänk dock på att peruken redan är behandlad, följ noga instruktioner för redan färgat hår. Rådet är att gå från ljusare till mörkare färgton eller slingor. En peruk i äkta hår har även den fördelen att den tål värme från fön och locktång. En peruk i äkta hår är därför mera flexibel. Speciella produkter bör också användas på äkta hår peruker eftersom håret har behandlats flera gånger. Schampo för bearbetade hår får användas, vi rekommenderar att du använder de produkter som tillverkas speciellt för peruker för att skydda din investering. Vi rekommenderar att du dagligen använder spraybalsam / smooth datangler och glestandad kam för att reda ut din peruk och undvika frizzighet.


Hur vet jag vilken storlek jag ska välja?

En genomsnittlig peruk passar huvuden med en omkrets från 54,6 till 57,2 cm. Nittiofem procent av våra kunder hamnar i detta intervall. Perukerna är justerbara på var sida så att du lätt kan anpassa storleken på din peruk för en säker och bekväm passform. Mät ditt huvuds omkrets med ett måttband som går runt huvudet bakom öronen, från nacke till hårfäste. Se informationen som visas för varje enskild peruk. Denna storleksguide är endast en vägledning Notera att perukerna är justerbara upp till ca 2,5 cm i omkrets för säker passform.

 

Hur vet jag vilken färg jag ska välja?

Till en början kan det vara bra att välja en färg som är så nära din egen som möjligt, när du sedan har blivit van att bära peruk kan du börja experimentera med olika färger. Låna gärna färgprover av oss eller köp en färgring.


Hur uppnår jag ett naturligt utseende?

De flesta peruker kommer med 10 % till 30 % för mycket hår, anledningen till detta är att varje peruk ska kunna stylas och klippas in av en professionell frisör för att passa just dig. Vissa peruker kan kräva minimal formning, medan andra peruker kan kräva lite mer. En av hemligheterna till naturligt utseende är att bära en peruk som är utformad just för dig.


Hur sköter jag min peruk?

När den inte används, förvara alltid din peruk på en perukhållare så att den behåller sin form. Hur ofta du bör tvätta din peruk beror på miljön du vistas i, livsstil och hur mycket du svettas. Vid leverans bifogas en enkel och tydlig beskrivning för skötsel.


Syntetiska peruker

Använd endast schampo, balsam, hårsprayer och andra tillbehör som är avsedda för syntetiska peruker. Efter schamponering, se till att skölja din peruk noga i kallt vatten. Använd alltid en mjuk handduk och krama försiktigt peruken torr. Låt din peruk självtorka under natten på en perukhållare.


Värmetålig syntetfiber

Använd skötselprodukter för syntetiskt hår för att förlänga livslängden och bibehålla kvaliteten på din peruk eller hårförlängning. Vi rekommenderar HD smooth detangler att användas dagligen. Använd en glestandad kam som hjälper till att reda ut håret och ta bort frizzighet.


Vad kan jag göra för att förbereda mig för håravfall?

Om det beror på sjukdom, alopeci, åldrande eller ärftlighet kan det vara traumatiskt och känslomässigt dränerande. På Garantiprodukter arbetar vi dagligen med människor som står inför frågan om håravfall. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta den lösning som fungerar bäst för dig och att göra det på ett omtänksamt sätt som gör att du inser att du inte är ensam. Faktum är att siffran för kvinnor som lider av håravfall ökar. Håravfall på grund av cancerbehandling varierar beroende på behandling och patienten. Om håravfall inträffar, börjar det vanligen inom två veckor efter behandlingens början och tilltar allt eftersom behandlingen pågår. Innan behandlingen påbörjas eller i början av behandlingen, köp en peruk. Var noga med att få en perukrekvisition från din läkare eftersom kostnaden ofta täcks av bidrag från landstinget. Många förstagångsanvändare av peruk vill matcha sin nuvarande hårfärg. Vi rekommenderar att du utnyttjar möjligheten att låna färgprover från oss. Ibland kan det vara bra att ta hjälp av nära och kära eller din frisör. När håravfallet börjar kan du överväga att klippa håret kort. Undvik om möjligt att raka eller klippa håret kortare än 3 cm (stubb), vilket kan vara irriterande under en peruk. Ett annat sätt att göra övergången lättare är att börja ha kul med ditt hår, innan du börjar behandlingen. Om du någon gång velat experimentera med olika stilar och färger, så har du perfekt möjlighet nu! Har du alltid undrat hur du skulle se ut som blond? Gör det! På så sätt, underlättar det när du går över till att använda peruk och du är inte främmande med att fortsätta experimentera med att förnya och ändra ditt utseende.Hur ska jag sköta min hud på mitt huvud när jag saknar hår? Fortsätt att schamponera som du normalt gör. Du kan också använda en mjuk tvättlapp. Det kommer att stimulera god cirkulation och hålla din hårbotten från att kännas stram och torr. Efter din dusch, kan en liten mängd återfuktande kräm för ansikte användas (inte kroppslotion) till ditt huvud. Var säker på att det absorberas långt innan du sätter på din peruk.


Finns det speciella medicinska peruker?

Alla monofilament peruker har mjuka kupor, är lätta och väl ventilerade vilket gör dem till ett lämpligt val för medicinska patienter. För personer med extremt känslig hårbotten är 100% handknutna peruker de mest bekväma eftersom de inte har väft, därför finns det mycket få sömmar som kan irritera hårbotten.


Ska jag köpa mer än en peruk?

En positiv attityd är avgörande för din läkning och välbefinnande, därför uppmuntrar vi våra kunder att ibland våga prova någon ny och spännande modell. Man kan säga att bära samma peruk varje dag är ungefär som att bära samma kläder varje dag. Du kanske vill ha en andra peruk att ha medan den första peruken schamponeras eller torkar. Eller en andra peruk kan också vara precis vad du behöver för speciella tillfällen eller när du bara behöver lite omväxling. Många kunder vill ofta matcha sin nuvarande hårfärg när de köper sin första peruk, medan de nästan alltid vill prova något nytt och annorlunda när de köper sin andra!


Hur gör jag vid eventuell retur?

Begäran om retur måste vara gjord inom 14 dagar efter leverans. Fraktkostnader betalas av returnerande kund. Etiketter och hårnät får ej tas lös. Hårnät får ej saknas. Peruken får inte vara kammad eller på något annat sätt vara utsatt för åverkan eller dofter. Peruken måste återsändas i sin originalförpackning. Efter godkänd retur ersätts varan mot önskad peruk eller så återbetalas varans belopp till angivet konto. Var vänlig kontakta alltid oss innan eventuell retur. Returnerad vara måste vara i förstklassigt skick. Om ordern är skickat mot Klarnafaktura måste varan vara returnerad i god tid innan förfallodatum för makulering av fakturan.

info@wigs.se
Välkommen att kontakta oss

072-740 00 88
Vardagar 9:00-16:00